Redenen om te kiezen voor freelancen

Freelancen, professionals met verschillende achtergronden kiezen er steeds vaker voor. Dit artikel biedt inzicht in de triggers die hele groepen van professionals naar zelfstandigheid drijft en hun behoeften en de uitdagingen die ze tegenkomen. Recent onderzoek door Quru laat zien waarom steeds meer mensen kiezen voor een freelance bestaan. En verrassend genoeg is ‘geld’ niet de belangrijkste drijfveer.

Onafhankelijkheid als kernwaarde

Uit het Quru-onderzoek blijkt dat 37% van de ondervraagden onafhankelijkheid als hun belangrijkste reden aangeeft om freelancer te worden. Dit verlangen naar autonomie is meer dan alleen een wens; het is een essentiële behoefte voor persoonlijke en professionele groei. Freelancers waarderen de vrijheid om hun eigen werkplek en werktijden te kiezen. Maar deze vrijheid heeft ook een keerzijde: gevoelens van isolatie kunnen op de loer liggen. Daarom is een balans tussen werk en privéleven cruciaal voor het mentale en emotionele welzijn van freelancers.

De kracht van flexibiliteit

Flexibiliteit, genoemd door 27% van de respondenten, is een van de meest gewaardeerde aspecten van freelancen. De mogelijkheid om te werken aan diverse projecten en je eigen uren in te delen is aantrekkelijk, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Het beheren van flexibele werktijden kan complex zijn en werken op afstand kan de teamdynamiek verzwakken. Een artikel in het FD, “De prijs van flexibiliteit”, benadrukt deze spanningen. Bij Quru geloven we in een gestructureerd basisritme dat helpt om teamcohesie te behouden en persoonlijke levens in balans te houden. Een voorspelbare structuur maakt het gemakkelijker om flexibel om te gaan met dagelijkse uitdagingen.

De essentie van communicatie en betrokkenheid

Voor freelancers is effectieve communicatie en betrokkenheid van het grootste belang. Het gevoel hebben dat je bijdrage wordt gewaardeerd, verhoogt de tevredenheid en motivatie. Hoewel veel freelancers de voorkeur geven aan een zekere mate van samenwerking, blijft de behoefte aan het delen van ideeën en betrokkenheid cruciaal. Persoonlijke connecties en sociale interacties zijn essentieel, vooral in een freelance bestaan dat vaak individualistisch van aard is.

Motivaties achter de keuze voor freelancen

Hoewel 12% van de respondenten inkomsten als belangrijkste drijfveer ziet, wordt 23% vooral gedreven door hun passie voor het werk. Dit toont aan dat freelancen geworteld is in een mix van motivaties en behoeften. Het is deze veelzijdigheid die freelancen zo aantrekkelijk maakt voor velen.

Freelancers betrekken en koesteren

Wil je het maximale uit je freelancers halen en hen als ambassadeurs behouden? Zorg dan voor een omgeving waarin zij balans vinden tussen vrijheid en verbondenheid. Bied flexibele werkplekken, betrek hen bij teamuitjes en organiseer meet-ups. Nodig freelancers uit om hun expertise te delen met je team; ze doen dit vaak graag en het kan waardevolle inzichten opleveren.

Conclusie

Door deze initiatieven te omarmen, kunnen bedrijven een cultuur creëren waarin freelancers zich gewaardeerd voelen. Een omgeving waar individuele vrijheid hand in hand gaat met sociale verbondenheid, is de sleutel tot succes.

Meer artikelen

Conversational Talent Marketing: De toekomst van recruitment

Het lijkt erop dat de arbeidsmarkt iets meer tot rust is gekomen, maar dagelijks spreken wij klanten die nog steeds uitdagingen hebben met het vinden, en behouden, van toptalent. We zien dat het inzetten van alleen traditionele wervingsmethoden vaak niet voldoende is om in contact te komen met top kandidaten.

Lees verder >

Interim recruitment versus talent sourcing: Wat moet je kiezen

Bij recruitmentdienstverleners zijn ’talent sourcing’ en ‘interim recruitment’ steeds vaker aparte diensten. Overweeg je een interim recruiter in te huren of talent sourcing uit te besteden? Lees dan verder om de beste keuze voor jouw situatie te maken! Wat is talent sourcing? Talent sourcing houdt in dat er actief gezocht

Lees verder >