Inhoudsopgave

5 belangrijke recruitment KPI’s voor succes

Quru 5 essentiele recruitment kpi voor succes

Inhoudsopgave

Het meten van de effectiviteit van je wervingsinspanningen is super belangrijk. Door de juiste Key Performance Indicators (KPI’s) te volgen, krijg je inzicht in de prestaties van je team en kun je strategische verbeteringen doorvoeren.

1. Kwaliteit van de aanname

Het gaat niet alleen om snel invullen van vacatures, maar ook om het vinden van kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur en over de juiste vaardigheden beschikken. Hoewel de definitie van ‘quality of hire’ soms lastig is, gaan wij er in dit geval vanuit dat een hoge kwaliteit van hire verband houdt met de lengte van de arbeidsrelatie en de hoogte van de jaarlijkse beoordeling. Uiteraard zijn er nog meer performance indicatoren te meten om de kwaliteit te bepalen.

2. Yield ratio

Weet, per vacature of doelgroep, hoeveel sollicitaties of gesprekken nodig zijn voor een succesvolle invulling van je rol. Dit helpt bij het optimaliseren van je wervingsstrategie en efficiëntie. Uiteindelijk kan je met deze informatie gericht sturen op het verlagen van de gemiddelde kosten per aanname.

3. Tijd die nodig is om een vacature te vervullen

Het verkorten van de doorlooptijd van ‘sollicitatie tot aanname’ is het doel. Vergelijk je huidige gemiddelde doorlooptijd met de benchmark en onderzoek welke invloed je kunt uitoefenen om vertragingen in elke stap van het proces te minimaliseren.

4. Tevredenheid van de Kandidaat

De ervaring van de kandidaat tijdens het wervingsproces beïnvloedt hun beslissing om voor je organisatie te werken. Meet de tevredenheid om een positieve onboarding-ervaring en hogere slagingspercentages te garanderen.

5. Gebruik van het ATS (Applicant Tracking System)

Een efficiënt ATS automatiseert gegevensanalyse en bijhouden van KPI’s, wat de werkdruk vermindert en de communicatie stroomlijnt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Foto van Quincy Burke

Quincy Burke

Mijn naam is Quincy Burke, ondernemer uit Haarlem en oprichter van Quru. Sinds mijn start in het HR en Recruitment domein heb ik één ding geleerd: talent vindt jouw bedrijf en vacatures niet zomaar. Daarom ben ik Quru begonnen, een talent marketing bureau dat bedrijven helpt om hun werkgeversmerk krachtig neer te zetten en proactief in contact te komen met kandidaten waarvoor je als bedrijf anders onzichtbaar zou blijven. Ervaring: Met meer dan 15 jaar ervaring in recruitment en employer branding weet ik hoe uitdagend het kan zijn om schaars talent te vinden. Mijn reis begon in 2005, toen ik een recruitmentbureau oprichtte en een eigen kandidaat management systeem ontwikkelde, nog voordat de moderne ATS-systemen bestonden. Sindsdien heb ik talloze bedrijven geholpen om hun zichtbaarheid en aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt te vergroten. Visie: Ik geloof dat ieder bedrijf, groot of klein, de potentie heeft om zélf talent aan te trekken en te behouden. Het draait allemaal om het bouwen van relaties en het zichtbaar maken van jouw unieke verhaal. Talent kiest niet zo gemakkelijk voor een merk dat ze niet kennen. Daarom moeten werkgevers strategisch nadenken over hoe ze zichzelf presenteren en waar ze zichtbaar zijn. En dit is precies waar we met het team van Quru aan werken.

Meer artikelen

Hoe Quru junior recruiters helpt vinden met talent sourcing en recruitment marketing

Waarom een werving en selectiebureau niet werkte Een organisatie met 300 medewerkers (branche: zakelijke dienstverlening) zoekt naar junior recruiters om hun commerciële recruitmentcapaciteit op te schroeven. De standaard kanalen zoals vacaturebanken en referral recruitment leverden onvoldoende geschikte kandidaten op. Dit resulteerde in openstaande vacatures, verhoogde werkdruk en gemiste kansen. Quru

Lees verder >

Werk loslaten tijdens vakanties? Of toch liever niet

De feestdagen: een tijd van rust, bezinning en… toch nog even die laatste e-mails beantwoorden? Uit onze recente LinkedIn-poll blijkt dat ongeveer 58% van de respondenten aangaf tijdens de kerstvakantie te blijven werken, terwijl 34% volledig loskoppelt. Daarnaast houdt een kleinere groep van 8% zich beperkt bereikbaar via e-mail. Maar

Lees verder >