Stappenplan: Creëer een aantrekkelijke werkomgeving voor latent werkzoekend talent!

  |  augustus 23, 2023

Het gaat om het creëren van een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen om uitdagingen aan te gaan en samen te werken om het realiseren van de missie van het bedrijf!

In het dynamische werknemersmarkt van vandaag is de band tussen werkgevers en werknemers de kern van duurzame groei en ontwikkeling. Het aantrekken en behouden van toptalent houdt meer in dan alleen concurreren op het salariscomponent. Het gaat om het creëren van een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen om uitdagingen aan te gaan en samen te werken om het hogere doel van het bedrijf te realiseren!

Recente peilingen van Quru geven inzicht in wat potentiële werknemers overwegen bij het evalueren van werkgevers. Lees onze bevindingen als inspiratie om de werkplek te creëren die in trek is bij latent werkzoekend talent!

Harmoniseren van werk-privébalans: Productiviteit en welzijn in balans brengen

33% van de respondenten legt de nadruk op werk-privébalans. Deze statistiek legt het belang bloot van het erkennen van het holistische karakter van het leven. Deze balans bereiken betekent dat je mogelijkheden moet creëren om de ervaring van werkdruk te verlagen. Flexibele roosters, het bieden van ruimte voor tussentijdse fysieke uitdaging en mentale ontspanning kunnen helpen om de ervaring van werkdruk te verlagen. Ervaart men balans, dan is dat terug te zien in productiviteit, creativiteit en efficiëntie!

Compensatie en voorwaarden prioriteren: Meer dan alleen cijfers

Het is geen verrassing dat 27% van de respondenten de compensatie en voorwaarden vooropstellen. Financiële zekerheid en beloningen voor werk zijn essentiële ingrediënten. Slimme werkgevers beseffen echter dat hun impact verder gaat dan alleen salaris. Een arbeidsovereenkomst is niet zomaar een transactie; het symboliseert respect en erkenning. Het opbouwen van een cultuur waar de medewerker centraal staat en zich echt gewaardeerd voelt en waarin echt wordt geïnvesteerd, maakt het echte verschil.

Bedrijfscultuur en waarden: Het kloppende hart van de organisatie

27% benadrukt bedrijfscultuur en waarden. Cultuur is de collectieve persoonlijkheid die beslissingen, acties en interacties stuurt. In een wereld die authenticiteit en het hogere doel waardeert, trekt het afstemmen van cultuur met de missie van het bedrijf gelijkgestemden aan. Het gaat latent werkzoekenden niet alleen om wat je doet; het gaat ook om waarom je het doet en welke (zichtbare) impact dat heeft.

Groei & Ontwikkeling bevorderen: Persoonlijke en professionele vooruitgang stimuleren

‘Slechts’ 13% van de respondenten legt de nadruk op groei en ontwikkeling. Als werkgever heb je de kans om groei te cultiveren door volop leermogelijkheden, mentorschap en vaardigheidsontwikkeling aan te bieden. Deze aanpak versterkt niet alleen je medewerkers individueel, maar bevordert ook een cultuur van continue groei en ontwikkeling.

Hoe word je een aantrekkelijk bedrijf voor latent werkzoekenden?

Zet de inzichten om in actie! Het begint allemaal met empathie – waardering voor de ambities, uitdagingen en dromen van uw werknemers. Je erkent het belang van het creëren van een cultuur van vertrouwen, open dialoog en samenwerking.

Het kerndoel van de organisatie is de reden om verandering te stimuleren. Door dit doel af te stemmen met de ambities van werknemers, creëer je een duurzame samenwerking die zowel medewerkers als het bedrijf boven verwachting kunnen laten groeien.

Samengevat, de resultaten benadrukken wat mensen waarderen. Vergoeding, cultuur, groei en werk-privébalans zijn pilaren van een werkplek die talent aantrekt, behoudt en waardeert. Als toekomstgerichte werkgevers is het je missie om een omgeving te creëren waarin mensen de kans hebben om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf binnen jouw bedrijf.

Wil je meer weten over dit onderwerp of lijkt het je interessant om eens jouw uitdagingen te delen? Nodig Quincy dan uit via LinkedIn en ga vrijblijvend in gesprek.

Deel dit artikel:

Kom je langs? Of liever online

Je bent van harte welkom bij ons op kantoor in De Koepel Haarlem! Of maak een afspraak zodat we je uit kunnen nodigen voor een online kennismaking!

Afspraak maken
Call to action image