5 belangrijke recruitment KPI’s voor succes

Het meten van de effectiviteit van je wervingsinspanningen is super belangrijk. Door de juiste Key Performance Indicators (KPI’s) te volgen, krijg je inzicht in de prestaties van je team en kun je strategische verbeteringen doorvoeren.

1. Kwaliteit van de aanname

Het gaat niet alleen om snel invullen van vacatures, maar ook om het vinden van kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur en over de juiste vaardigheden beschikken. Hoewel de definitie van ‘quality of hire’ soms lastig is, gaan wij er in dit geval vanuit dat een hoge kwaliteit van hire verband houdt met de lengte van de arbeidsrelatie en de hoogte van de jaarlijkse beoordeling. Uiteraard zijn er nog meer performance indicatoren te meten om de kwaliteit te bepalen.

2. Yield ratio

Weet, per vacature of doelgroep, hoeveel sollicitaties of gesprekken nodig zijn voor een succesvolle invulling van je rol. Dit helpt bij het optimaliseren van je wervingsstrategie en efficiëntie. Uiteindelijk kan je met deze informatie gericht sturen op het verlagen van de gemiddelde kosten per aanname.

3. Tijd die nodig is om een vacature te vervullen

Het verkorten van de doorlooptijd van ‘sollicitatie tot aanname’ is het doel. Vergelijk je huidige gemiddelde doorlooptijd met de benchmark en onderzoek welke invloed je kunt uitoefenen om vertragingen in elke stap van het proces te minimaliseren.

4. Tevredenheid van de Kandidaat

De ervaring van de kandidaat tijdens het wervingsproces beïnvloedt hun beslissing om voor je organisatie te werken. Meet de tevredenheid om een positieve onboarding-ervaring en hogere slagingspercentages te garanderen.

5. Gebruik van het ATS (Applicant Tracking System)

Een efficiënt ATS automatiseert gegevensanalyse en bijhouden van KPI’s, wat de werkdruk vermindert en de communicatie stroomlijnt.

Meer artikelen

Conversational Talent Marketing: De toekomst van recruitment

Het lijkt erop dat de arbeidsmarkt iets meer tot rust is gekomen, maar dagelijks spreken wij klanten die nog steeds uitdagingen hebben met het vinden, en behouden, van toptalent. We zien dat het inzetten van alleen traditionele wervingsmethoden vaak niet voldoende is om in contact te komen met top kandidaten.

Lees verder >

Interim recruitment versus talent sourcing: Wat moet je kiezen

Bij recruitmentdienstverleners zijn ’talent sourcing’ en ‘interim recruitment’ steeds vaker aparte diensten. Overweeg je een interim recruiter in te huren of talent sourcing uit te besteden? Lees dan verder om de beste keuze voor jouw situatie te maken! Wat is talent sourcing? Talent sourcing houdt in dat er actief gezocht

Lees verder >